historie

South of Heaven har siden oppstarten i 2003 opparbeidet seg et rimelig bra rykte i Oslo og omegn, både blant publikum og band. I skrivende stund har over 60 band vært innom South of Heaven, og vi har blant annet hatt besøk fra Sverige, Tyskland, Italia og Australia i tillegg til masse band fra Norge. Dessuten har flere store turneer kommet innom Betong den tiden vi har holdt på, blant annet Kreator/Dark Tranquillity/Hatesphere/Ektomorf i 2005, Vader/Rotting Christ/Anorexia Nervosa/Lost Soul høsten 2005, Decapitated/Gorerotted/Dãm samme høst, Cannibal Corpse/Prostitute Disfigurement/Aeon og Cryptopsy/Visceral Bleeding/Vesania i 2006, Kreator/Celtic Frost og selveste Venom i 2007!

Ideen ble født gjennom arrangeringen av en konsert med MindGrinder, Nebular Mystic og Diskord som en del av konsertserien Skumma Kultur på Betong, tidlig i mars 2003. Dette gikk så som så, men man fikk da allikevel blod på tann. Diskord ble hentet inn igjen på ny under Sementfestivalen på høsten samme år, og spilte på metalscenen sammen med Tömmermenn og Tidfall. En drøy måned senere så South of Heaven dagens lys, nærmere bestemt 28.11.03. Bandene som fikk æren av å spille på SoH #1 var Koldbrann og Forgery. Besøkstallene var svært bra til et nyoppstartet arrangement å være, hele 120 mann fant veien til Betong for å sjekke ut South of Heaven. Allerede på neste SoH satte vi foreløpig publikumsrekord, 185 stykk var innom dørene for å se Nebular Mystic og Predatoria! Utover våren holdt vi det gående med høye besøkstall, lave priser og mye moro.

Høsten åpnet med en litt større konsert. Vi skulle egentlig ha Cadaver til å spille (dette var for øvrig rett før de la instrumentene på hylla), men de måtte beklageligvis avlyse. Som erstatter fikk vi inn 1349, og i tillegg fikk vi ved en tilfeldighet med Hobbs’ Angel of Death fra Australia! Dette var en temmelig spesiell opplevelse, og sammen med MindGrinder sørget disse bandene for stor stemning i sesongåpningen vår. Høstens andre spesielle begivenhet var doomspesialen med Esoteric, Draconian og Fallen, som ble gjennomført takket være Mia Harlyng og hennes gjeng av frivillige doomfanatikere.

I november 2004 feiret South of Heaven 1 år, og kjørte på med en helg med konsert og fest. Publikum fikk sjansen til å stemme frem to band de ville skulle spille, og resultatet ble at Pantheon I og Wyruz sto på scenen fredag 26.11. Dagen etter arrangerte vi jubileumsfest, med billig drikke samt ”kjendis-DJ-ing” av Fenriz og Gro Narvestad. Loddet ut South of Heaven-plakat signert av Slayer gjorde vi også, denne finnes faktisk i kun 2 eksemplarer (!).

Våren 2005 var også trivelig, her spilte Myrkskog sammen med Slogstorm fra Finnmark, pluss at vi utpå våren fikk besøk fra Nord-Italia på en 20-kroners South of Heaven gjennom bandet Suncold. SoH #13 i mars var for øvrig første gang DJ Nebel måtte melde avbud, DJ Stian ”Cargo” Fossum steppet velvillig inn. Denne våren hadde vi også den første virkelig store metalkonserten etter at SoH startet opp, nemlig Kreator på deres ”Enemy of God”-turné. Support var ved Dark Tranquillity, Hatesphere og Ektomorf. Konserten var ikke like godt besøkt som vi vel kunne ha ønsket, og i tillegg hadde vi en del problemer med selve gjennomføringen av arrangementet, noe vi også fikk beskjed om fra den tyske turnélederen..Allikevel var det en svært bra konsert, som vi er svært glade over å ha hatt! I høstsemesteret spilte blant annet de norske thrashlegendene Witchhammer på SoH, og sammen med Innlandet Frekke Frasparkforening & Sønn arrangerte vi konsert med det svenske black metal-bandet Shining. Forhåndsryktene samt konsertrapport fra samme bands konsert i Trondheim dagen før tydet på at dette skulle bli blodig, obskønt og minneverdig. Musikalsk sett ble det en minneverdig konsert, men sjokkeffektene uteble. September var for øvrig en svært travel metalmåned på Betong, med ikke mindre enn 6 arrangementer! Vi startet med Manifest/Witchhammer-konserten 02.09, fortsatte med Shining-konserten, før vi hadde releaseparty for P3-programmet Tinitus (med Firebird m/Bill Steer bl.a., Khold, Funeral og Jeff Walker fra Carcass som hedersgjest). Etter dette hadde vi Vaders ”Blitzkrieg 3”-turné samt Deathcon/Bourbon Flame/Vulture Industries, før vi avsluttet med Decapitated-turneen tirsdag 27. september. Svært slitsomt, men svært morsomt!

Våren 2006 må høydepunktet sies å ha vært konserten med Cannibal Corpse i april. Så og si alt klaffet, og antallet besøkende var gledelig. I tillegg hadde vi en blodig konsert med Whip og Lobotomized, hvor sistnevnte gjorde sin aller første konsert. Høsten startet opp med Cryptopsys første konsert i Norge noensinne! Dette var ekstremt på flere måter, og ikke minst ekstremt moro! Høydepunktet var konserten med tyske Desaster, kanskje det bandet i SoHs historie som har vært mest gjennomført metal! Denne høsten ble det av diverse årsaker arrangert færre SoH enn vanlig, noe vi håper å bøte på i 2007.

Våren 2007 åpnet med tidenes laveste gjennomsnittsalder på SoH, da Corrupt, Deathhammer og Code:Red spilte. Snaue uker senere gjorde de tyske thrashveteranene Tankard sin aller første konsert i Norge! Thrashpakken med Audiopain, Gehennah og Vesen trakk over 300 stykk opp på Betong, en utrolig trivelig kveld for SoHs del! Det skulle ikke bli mindre (u)trivelig da hollandske Urfaust gjorde sin aller første konsert på SoH i mars. Sjelden har vi vel opplevd så stor undergrunnsinteresse for en konsert, det kom publikummere fra Sverige, Tyskland, Wales, Frankrike og Sveits! Bandet gjorde en ekstremt vellykket konsert, så vi retter en stor takk til Ole Marduk og Apocalyptic Empire for å ha fått i stand konserten! En snau uke etter var det klart for semesterets desidert største konsert, co-headlinergigen med Kreator og Celtic Frost. De gamle er alltid eldst, begge band gjorde forrykende konserter, og når Tom G. Warrior rusler rundt i salen med et bredt glis rundt munnen må det sies å ha vært en herlig kveld. I mai nådde vi nesten gamle høyder hva publikumsoppmøte på en 20-kroners SoH angår, da coverbandet Fuel, Desspo og Lipstick Liontigers til sammen dro over 160 mennesker. Særdeles trivelig kveld var det også. Mai måned var langt fra slutt med det, en av de bookingene vi er ekstremt stolte av gikk av stabelen 29. mai 2007. Selveste Venom gjorde sin aller, aller første konsert på norsk jord, og her var det opptil flere metalfans i landet som gikk berserk av glede. Support ved svenske Nifelheim, selveste Bröderna Hårdrock, skal man heller ikke kimse av. Et semester med et fantastisk program (om vi skal være så ubeskjedne).

For første gang siden oppstarten av SoH valgte vi å gjøre et par konserter "utenfor sesong", altså på sommeren. Både konserten med Nunslaughter og med Merciless var uforglemmelige opplevelser, og noe vi er svært stolte over å ha arrangert til tross for mindre oppmøte enn forventet.

Høsten 2007 fikk vi æren av å delta under Norsk Rockforbunds 25-årsjubileum, hvor South of Heaven sammen med Inferno, Hole in the Sky og Motstøy-festivalen satte sammen en pakke bestående av Entombed, 1349, Ephel Duath og Iskald. Arrangementet fikk meget god tilbakemelding fra NRF, og var således svært hyggelig for oss å få være med på. Høsten fortsatte med retrobesøk fra våre naboland, i form av Portrait, Armour og Enforcer, før vi avsluttet med å glede doomfansen med Ahab-konsert noen uker etter.

2008 startet ekstremt bra, med kulterklærte Peste Noires første konsert utenfor Frankrike noensinne, før vi sikret oss thrashlegendene Sabbat i februar. Til tross for svært labert oppmøte gjorde bandet en suveren konsert, og føyer seg glatt inn i rekken av konserter vi er stolte av å ha arrangert.

Frem til i dag har vi hatt gleden av å ha hatt mange bands første konserter, mange bands første konserter i Oslo, og mange konserter hvor band har tatt steget fra bra til bedre. Slik ønsker vi å fortsette. South of Heaven er primært for de mindre bandene, mens vi naturligvis også ønsker å kunne tilby vårt publikum større band i ny og ne. Men husk, vi er som alle andre avhengige av at folk møter opp på arrangementene våre. Uten publikum, intet South of Heaven. Husk det neste gang du lurer på om et band du ikke har noe forhold til er verdt en tur opp på Majorstuen!


South of Heaven i kronologisk rekkefølge:

SoH #01 - 28.11.03 - Koldbrann / Forgery
SoH #02 - 09.01.04 - Nebular Mystic / Predatoria
SoH #03 - 06.02.04 - Enthral / Vesen
SoH #04 - 05.03.04 - Pantheon I / Tömmermenn
SoH #05 - 02.04.04 - Crest of Darkness / Wyruz
SoH #06 - 07.05.04 - Visceral Bleeding (SE) / The Allseeing I
SoH #07 - 18.08.04 - Spesial: 1349 / Hobbs' Angel of Death (AU) / Mindgrinder
SoH #08 - 10.09.04 - Chton / Diskord
SoH #09 - 01.10.04 - Silent Vanquish / Dead Trooper / Blood Tsunami
SoH #10 - 12.11.04 - Spesial: Esoteric (UK) / Draconian (SE) / Fallen
SoH - 26.11.04 - Jubileum dag 1: Pantheon I / Wyruz
SoH - 27.11.04 - Jubileum dag 2: Fest m/DJ Fenriz / DJ Gro Narvestad
SoH #11 - 21.01.05 - She Said Destroy / Deathfare
SoH #12 - 03.02.05 - Spesial: Myrkskog / Slogstorm
SoH #13 - 18.03.05 - Minas Tirith / Anti-Depressive Delivery
SoH #14 - 08.04.05 - Abzintas / Högtide
SoH #15 - 06.05.05 - Left Among the Living / Suncold (ITA) / Explicit Karma
SoH #16 - 14.05.05 - Blood Red Throne / Harm
SoH #17 - 02.09.05 - Manifest / Witchhammer
SoH - 04.09.05 - Spesial: Shining (S) / Koldbrann / Obliteration
SoH - 23.09.05 - Deathcon / Bourbon Flame / Vulture Industries
SoH #18 - 04.11.05 - Imbalance / Svölk
SoH #19 - 09.12.05 - Angry Brew / Paganize
SoH #20 - 06.01.06 - Trendkill / Zerozonic
SoH #21 - 10.02.06 - Unspoken / Carpticon
SoH #22 - 10.03.06 - Whip / Lobotomized
SoH - 24.03.06 - Deject / Premacy / Mind
SoH #23 - 07.04.06 - Dead Trooper / Vidsyn / Infensus
SoH #24 - 12.05.06 - The Allseeing I / Genetic
SoH #25 - 20.10.06 - Goat the Head / Criterion
SoH #26 - 03.11.06 - Spesial: Desaster (DE) / Lobotomized / Rambokk
SoH #27 - 19.01.07 - Spesial: Corrupt (S) / Deathhammer / Code:Red
SoH #28 - 23.02.07 - Abominat / Ninth Circle
SoH #29 - 24.03.07 - Spesial: Celestial Bloodshed / Urfaust (NL) / Mare
SoH #30 - 27.04.07 - Slug Syndicate / Orpheus
SoH #31 - 12.05.07 - Fuel / Desspo / Lipstick Liontigers
SoH #32 - 15.07.07 - Spesial: Nunslaughter (US) / Demonical (S) / Nominon (S) / Unspoken
SoH #33 - 12.10.07 - Deject / Imprint / Forgery
SoH #34 - 17.11.07 - Spesial: Portrait (S) / Armour (FIN) / Enforcer (S)
SoH #35 - 30.11.07 - Spesial: Ahab (DE) / Syrach / Lamia
SoH #36 - 19.01.08 - Spesial: Peste Noire (FR) / Enthral
SoH #37 - 01.02.08 - Fatal Impact / Brutal Massacre / Scarvest
SoH #38 - 20.09.08 - Spesial: Worship (DE) / Hypothermia (S)
SoH #39 - 10.10.08 - Spesial: Obligatorisk Tortyr (S) / Dumhetens Hær / Grind Crusher / Kraanium

Større arrangementer i regi South of Heaven:

04.03.05 - Kreator (DE) / Dark Tranquillity (S) / Hatesphere (DK) / Ektomorf (HU)
09.09.05 - Tinitus-releaseparty m/Firebird (UK/S) / Khold / Funeral
20.09.05 - Vader (PL) / Rotting Christ (GR) / Anorexia Nervosa (FR) / Lost Soul (PL)
27.09.05 - Decapitated (PL) / Gorerotted (UK) / Dãm (UK)
29.04.06 - Cannibal Corpse (US) / Prostitute Disfigurement (NL) / Aeon (S)
04.09.06 - Cryptopsy (CA) / Visceral Bleeding (S) / Vesania (PL)
22.10.06 - Danny Cavanagh (UK) / Antimatter (UK) / Leafblade (UK)
02.02.07 - Tankard (DE) / Audiopain / Gehennah (S) / Vesen
31.03.07 - Kreator (DE) / Celtic Frost (CH)
29.05.07 - Venom (UK) / Nifelheim (S)
04.08.07 - Merciless (S) / Whip / Ghoul Cult
07.09.07 - NRF 25 år - Entombed (S) / 1349 / Ephel Duath (IT) / Iskald
21.02.08 - Sabbat (UK) / Obliteration / Wyruz
07.03.08 - Bloodcult Rituals: Mortuary Drape (ITA) / Pagan Rites (S) / Ghoul Cult
29.03.08 - Immolation (US) / Melechesh (HOL/ISR) / Goatwhore (US) / Sickening Horror (GRE)